2012. június 19., kedd

Szalai Gabriella tollából...

Forrás: http://angolnyelvtanitas.hu/angolnyelvtanitas-blog/7-tanacs-az-igazan-nehez-idokre

"Ugye lehetetlennek tűnik a céljaidat a szemed előtt tartani, amikor egyik napról a másikra élsz, problémáról-problémára haladva?

Valóban elég nehéz a jövőben bízni, amikor attól rettegsz, hogy a hónap végén miből élsz majd.

És szinte lehetetlen terveket szőni, amikor mindenhova rohansz, és sem magadra, sem gondolkodni nincs időd.

Vannak nehéz idők.

Sőt, különösen nehezek is.

Ma beszélgettem valakivel, akinek nagyon szeretnék segíteni ezzel az írással. És ez kivételesen NEM a nyelvtanulásról szól.

Ki tudja? Talán neked is jól jön.



Ha ismersz, tudod, szanaszét voltam már a világban, és így számtalanszor kerültem már kétségbeejtő helyzetbe.

Ezeket tanultam belőle.

Talán te is hasznát veszed valamelyik tanácsnak a most következő 7 közül.



1. Nehéz időket élsz? Ne harcolj ellenük! Mert ezek lesznek azok az évek, amelyeknek majd a mentális ellenálló képességed köszönheted! Visszatekintve békével, nyugodtabban, sőt, talán hihetetlenül hangzik, de egyenesen NOSZTALGIÁVAL gondolsz majd rájuk.



2. Ahogy egy elkényelmesedett társadalomban az innováció is megáll, ha nincs elég teher, te sem fejlődsz! Stressz alatt a tanulás gyorsabb, nagyobb lépésekben történik! Kihívások nélkül viszont NINCS fejlődés! Sem a magánéletedben, sem az emberi kapcsolataidban, sem az angol nyelvtanulásban, sem a munkahelyeden.



3. Ha kényelmes, VALÓDI problémák nélküli életet élsz, akkor nem fogod észrevenni, de egyre kisebb és kisebb problémákat kreálsz majd magadnak – és azokat látod majd hegynyinek. Ezt NE kívánd, mert a visszaút keserves lesz! Üdvözöld a krízishelyzeteket, mert belőlük táplálkozik a szellemed! Még ha nem is látod ezt most…



4. Ha úgy érzed, különösen nehéz időket élsz, akkor néha kell egy kis perspektíva, mert túl közelről nézed a képet. Vedd elő és nézd meg a Gettó milliomos című film első 20 percét! New York-iasan szólva, egy ingatlanügynök szíve dobog a mellkasodban, ha ettől nem szégyelled magad el legalább egy pillanatra…és nem tűnnek a te problémáid parányinak. És bár ez nem old meg semmit, néha jó érzés megszabadulni a mellkasodban szorító érzéstől, és levegőhöz jutni.



5. Úgy érzed az élet lehetetlen helyzet elé állított? Van egy törvény erre, amiből vigaszt meríthetsz: olyan nehézséget SOSEM rak eléd az élet, amivel nem tudsz megbirkózni. Én megdönthetetlenül hiszek ebben az ígéretben – és ha neked is sikerül, jobban fogod érezni magad tőle!



6. Néha jó tudni, hogy más hogy birkózott meg a nehéz helyzetekkel. Panaszkodj bátran valakinek, aki meghallgat! De NE olyannak, aki visszapanaszkodik! Ne fajuljon el kölcsönös világfájdalommá! Elég, ha kicsit kipakolsz. Így jut hely másnak is – jobb gondolatoknak.



7. A végére egy tanács: ahelyett, hogy abban reménykednél, hogy egyszer jobb lesz, KÉRLEK, inkább bízz abban, hogy egyre okosabb, egyre teherbíróbb és ügyesebb leszel! "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése