2012. április 15., vasárnap

Bocs Era.... :D

"A nevetés olyan seprű, amivel
lesöpörjük a szív pókhálóit."
/Walker Mort/

"A cornflakes felváltotta a zabkását, az e-mail kiszorította a papíralapú levelet, a kétperces hírek a legfontosabb termék a médiafronton, az újságcikkek rövidebbek lettek, a moziban gyorsabban változnak a jelenetek, a klippek sebességét éljük. Ingerültek leszünk, ha öt percet késik a villamosunk, az autósok tíz másodperces várakozás után már rádudálnak egymásra (nem a békés gesztusra gondolok, ami a mediterrán államokban van), az utcán sietve felszisszenünk, ha valaki „totyog” előttünk. A futószalag-effektus pedig azt jelenti, hogy felcseréljük a frissen pörkölt kávét a porral, a három órán át rotyogó húslevest a félkész étellel, amely már majdnem „real thing”. Mindez Eriksen fogalmai szerint olyan veszteséget termel, melyet a régi generáció még érzékel. Ha a semmi az alternatíva, akkor jó a porkávé, de ha van időnk, szenteljünk időt szokásainknak, megnyugtató tevékenységeinknek. A generációt, akik lehet, hogy már soha nem írnak meg egy képeslapot, és levelet sem küldenek a nyaralásból, sokkal jobban fenyegeti a veszteség veszélye, mint az idősebb generációt. Persze a meg nem ismert dolgok elvesztése nem fájdalmas, és nem vált ki hiányérzetet sem."

Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön. Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni. De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban.
Wass Albert

Ne sajnáld ha a szeretetből többet adsz másnak, mint más ad neked, hisz akkor te leszel a leggazdagabb.


Tévedéseink felét azért követjük el, mert érzünk, amikor gondolkoznunk kellene, a másik felét pedig azért, mert gondolkozunk, amikor éreznünk kellene


1 megjegyzés: